Noutăți

07.06.2022
Ridicare diplome absolvenți 2021, licență și master

ANUNŢ

 Absolvenţii Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, promoţia 2021, pot să ridice de la secretariat (Piața Unirii, nr. 31) diplomele de licență/master. Programul cu publicul este  luni-joi, orele 12:00-14:00.

Absolvenții, nivel master, care nu au depus la secretariat lucrarea de disertație sunt rugați să o prezinte la secretariat în momentul solicitării actelor de studii.

 Absolvenții, nivel licență, care nu au depus la secretariat lucrarea de licență  sunt rugați să o prezinte la secretariat în momentul solicitării actelor de studii. Pentru eliberarea diplomei de licență trebuie aduse și 2 poze, tip buletin, ¾, pe hârtie fotografică.

                                                                                                                     Biroul acte de studii

28.03.2022
Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca se alătură campaniei „Anuarul universităților de top din România”, inițiată de eJobs și JobRadar24

„Anuarul universităților de top din România” este o campanie marca eJobs și JobRadar24 ce are ca scop conectarea tinerilor cu mediul academic.

Deoarece considerăm că acesta este un scop comun, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca a decis să se alăture campaniei și să facă parte din anuarul universităților de top din țară. În cadrul acestuia, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca își va prezenta oferta de studii și cele mai importante realizări.

Considerăm că este nevoie de o singură platformă, avizată și de încredere, de unde viitorii studenți să se documenteze cu privire la oferta de Universități din țară, iar anuarul realizat de către eJobs și JobRadar24 este unul obiectiv, ce reprezintă cu exactitate acest loc.

Suntem de părere că viața de dinainte de angajare stă la baza carierei profesionale și ne dorim să oferim tinerilor care ne aleg o pregătire academică ce se poate alinia cu ușurință aptitudinilor cerute, mai departe, în piața muncii.

02.03.2022
Contestații note semestrul I

Pentru ca facultățile să poată acorda bursele pentru semestrul al 2-lea, studenţii sunt rugaţi să îşi verifice pagina personală. 

În cazul existenţei unor neconcordanţe privind notele obținute în semestrul 1, vă rugăm să vă adresaţi secretariatului facultăţii prin e-mail, până luni, 07.03.2022, ora 12. Sesizările făcute după această dată nu vor fi luate în considerare la calculul mediei finale.

DECANATUL

 

 Facultatea de Arte Plastice: fap-secretariat@uad.ro (studii nivel licență)

Facultatea de Arte Decorative și Design: fadd@uad.ro (studii nivel licență  și studii nivel master FAP+FADD)

01.03.2022
Certificate de competență lingvistică - limba engleză

În atenția studenților care au nevoie de certificate de competență lingvistică pentru LIMBA ENGLEZĂ (finalizare studii licență, Erasmus +, altele):

Pentru toate informațiile necesare (cerințe, programare, reprogramare, testare, etc.) vă rog să accesați

https://artenglishtests.blogspot.com/

 Doar acesta este canalul de comunicare pentru scopul mai sus menționat.

 

Conf. dr. Anda Crețiu

18.02.2022
16.02.2022
Comunicat referitor la activitatea didactică în semestrul II, 2021-2022

Ca urmare a ședinței Consiliului de administrație al UAD de azi, 16 februarie 2022, la care au fost invitați să participe directorii tuturor departamentelor academice, se înaintează spre aprobare Senatului UAD următoarea propunere privind desfășurarea activităților didactice în semestrul II al anului universitar 2021-2022:

  • Disciplinele de atelier aferente tuturor programelor de studii se vor desfășura majoritar în format fizic.
  • Se va asigura accesul tuturor studenților în atelierele și laboratoarele UAD, conform programării realizate la nivelul fiecărui program de studii.
  • Cursurile asociate disciplinelor teoretice se vor desfășura online, în timp ce seminariile vor fi realizate în format fizic, conform orarului elaborat de Departamentul de Discipline teoretice.
  • Disciplinele aferente modulelor psiho-pedagogice 1 și 2 se vor desfășura online, în timp ce practica psiho-pedagogică se va realiza în format fizic, în cadrul unităților de învățământ arondate.
  • Departamentele academice ale UAD vor face publice, pe site-ul UAD, planurile detaliate privind desfășurarea activității didactice din semestrul II nu mai târziu de luni, 21 februarie 2022.
  • Pentru a acorda studenților timpul necesar pentru relocarea la Cluj-Napoca, în primele 3 săptămâni ale semestrului (21 februarie – 13 martie 2022) se vor realiza, acolo unde este cazul, activități didactice în format hibrid/online în vederea asigurării accesului la educație pentru toți studenții. Începând cu data de 14 martie 2022, vor fi exceptați de la participarea în format fizic doar acei studenți care prezintă certificate medicale.

 

Rector,

Prof. dr. Radu Moraru

08.02.2022
Burse sociale / medicale

Anunț

02.02.2022
Expoziții de semestru

Departamentele din cadrul UAD Cluj-Napoca își deschid porțile așteptându-i pe pasionații de artă să viziteze expozițiile cu lucrările studenților la final de semestru I.

 

Program de vizitare

 

Departamentul Pictură (Pavilionul din Parcul Central)
02 - 18 februarie 2022
De luni până vineri între orele 10-16

 

Specializarea Pedagogia Artelor Plastice și Decorative (Bd. 21 Decembrie 1989 nr. 90)
02 - 20 februarie 2022
De luni până vineri între orele 10-15

 

Departamentul Grafică (Pța. Unirii nr. 31, et. I)
02 - 20 februarie 2022
De luni până vineri între orele 10-16

 

Departamentul Sculptură (Str. Aurel Vlaicu nr. 17-19)
02 - 20 februarie 2022
De luni până vineri între orele 9-16

 

Departamentul Conservare-Restaurare (Str. Al. Vaida-Voevod nr. 6)
02 - 18 februarie 2022
De luni până vineri între orele 9-16

 

Departamentul Foto-Video (Str. Observatorului nr. 5)
07 - 20 februarie 2022
De luni până vineri între orele 9-16

 

Departamentul Arte textile-Design textil (Str. Aurel Vlaicu nr. 17-19)
02 - 20 februarie 2022
De luni până vineri între orele 9-16

 

Departamentul Ceramică-Sticlă-Metal (Str. Aurel Vlaicu nr. 17-19)
02 - 20 februarie 2022
De luni până vineri între orele 9-16

 

Accesul în spațiile expoziționale se va face cu respectarea reglementărilor în vigoare referitoare la situația epidemiologică actuală.

01.02.2022
Concurs "Premiile Crama Oprișor pentru Desen Contemporan – Universitatea de Artă si Design din Cluj-Napoca"

“Premiile Crama Oprișor pentru Desen Contemporan - Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca"

 

https://www.facebook.com/uadcluj/videos/433813528484517

 

Deadline înscriere 28 februarie 2022.

 

Regulamentul poate fi consultat aici: https://www.crama-oprisor.ro/regulament.pdf

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cum se aplică la “Premiile Crama Oprișor pentru Desen Contemporan”?

 

Iată ce spune Ștefan Ungureanu, artistul care a fost desemnat căștigătorul marelui premiu al primei ediții a concursului “Premiile Crama Oprișor pentru Desen Contemporan” desfășurat în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte din București în anul 2016.

 

https://www.facebook.com/uadcluj/videos/255839176684788 

Lansăm astfel o nouă invitație pentru studenții și absolvenții UAD Cluj-Napoca de a se înscrie în consurs până pe 28 Februarie 2022.

 

Regulamentul poate fi consultat aici: https://www.crama-oprisor.ro/regulament.pdf

 

Materialele au fost realizate în parteneriat cu Modernism.ro

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

“Premiile Crama Oprișor pentru Desen Contemporan”, ed. a II-a realizată în colaborare cu Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca
Manifestarea reprezintă unul dintre cele mai importante concursuri de artă din România dedicat tinerilor artiști.
Vă oferim o scurtă prezentare și lansăm o nouă invitație studenților și absolvenților UAD Cluj-Napoca de a se înscrie în concurs până pe 28 februarie 2022.

 

https://www.facebook.com/uadcluj/videos/472796944511301  

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Concursul, unul dintre cele mai importante inițiative private culturale contemporane, se lansează azi.

“Premiile Crama Oprișor pentru Desen Contemporan” se adresează studenților și absolvenților Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca. “Școala de la Cluj” a marcat de-a lungul timpului viziunea și mijloacele expresive ale artei românești, fiind una dintre cele mai originale resurse de desen.

Regulamentul concursului poate fi consultat la adresa: https://crama-oprisor.ro/regulament.pdf

 

Comunicat de presă

1