Eveniment

Practica - Unlocking: The Creative City | 20 - 31 mai 2024, Departamentul Design
Expoziție

De Facto - expoziția cadrelor didactice UAD | 7 iulie - 22 septembrie 2023, Colonia Pictorilor Baia Mare
Expoziție

Look Inside | 20 iulie - 24 septembrie 2023, Pavilion Pictură, Parcul Central
Expoziție

PROVOCĂRILE MATERIALULUI - Expoziția doctoranzilor UVT | 2 - 12 noiembrie 2023, Vernisaj: 2 noiembrie 2023, ora 18:00, Galeria Casa Matei

.

UAD 95

Înfiinţată în 1926, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca (UAD) se impune în spațiul naţional şi internațional ca fiind una dintre cele mai importante instituții de învățământ superior în domeniul artelor vizuale din Sud-Estul Europei. Îmbunătățirea continuă a performanțelor universității se bazează pe schimbul activ de cunoștințe cu sfera internațională, un corp didactic profesionist și susținerea comunității artistice închegate într-un climat local definit de efervescența culturală. În acest sens, misiunea fundamentală a UAD este să furnizeze o educaţie de înaltă calitate celor care intenţionează să urmeze o carieră în domeniul artelor vizuale (arte plastice, arte decorative şi design) şi să contribuie la dezvoltarea societăţii prin satisfacerea cerinţelor comunităţii, dar şi prin anticiparea şi influențarea lor.

ASU 2023

Arts Summer University (ASU) este un proiect educațional organizat de către Asociația Studenților Universității de Artă și Design Cluj-Napoca (ASUAD) în parteneriat cu UAD. ASU are ca scop principal familiarizarea elevilor de la clasa a XI-a cu mediul cultural și universitar din Cluj-Napoca, cu focus pe Universitatea de Artă și Design, proiectul oferind elevilor posibilitatea de a alege conștient și informat facultatea pe care o vor urma. Timp de două săptămâni, elevi absolvenți ai claselor a XI-a din liceele din România vor avea contact direct cu viața studențească și tot ce implică aceasta.